Indoor Skydiven bij Indoor Skydive Roosendaal

Welkom in de indoor skydive wereld!

You can fly! Echt waar, ook jíj kan indoor skydiven! Indoor Skydive Roosendaal biedt jou de unieke ‘vrije val’ ervaring, zonder dat je daarvoor uit een vliegtuig hoeft te springen. In Roosendaal staat de nummer 1 windtunnel in de Benelux!

Op deze pagina vertellen wij je alles over het indoor skydiven. Van de geschiedenis van het indoor skydiven tot aan wat je precies te wachten staat in de windtunnel. Ook lees je meer over wie er kan indoor skydiven, we geven je een aantal handige do’s en don’ts en een aantal leuke tunnelweetjes! Lees dus vooral verder.

In 2006 startte Indoor Skydive Roosendaal het eerste indoor skydive centrum van de hele Benelux!

Wat is indoor skydiven?

Indoor skydiven doe je in een zogenoemde verticale windtunnel. In de windtunnel wordt de vrije val bij het parachutespringen nagebootst. Daarbij beweegt de lucht van beneden naar boven met snelheden die variëren van 0 tot en met 250 kilometer per uur. Voor mensen is het dus mogelijk om veilig in een verticale windtunnel te vliegen zonder daarvoor gebruik te hoeven maken van een vliegtuig of een parachute.

De geschiedenis van indoor skydiven

De geschiedenis van indoor skydiven gaat terug naar de jaren zestig en zeventig. Toen was men bezig met de ontwikkeling van een systeem om een vrije val te simuleren. Dit systeem werd ontwikkeld voor militaire parachutisten, om zo te kunnen trainen. Skydiven, indoor is namelijk vele malen efficiënter dan outdoor. Al gaandeweg heeft de sport zich verder ontwikkeld. Er zijn steeds betere technieken gekomen om de vrije val te simuleren. Het resultaat zijn de indoor skydive windtunnels die we vandaag de dag kennen. Indoor Skydive Roosendaal is er hier dus één van!

Tegenwoordig is indoor skydiven in een windtunnel óók een recreatieve sport! Naast dat defensie, militaire parachutisten en hobby parachutisten windtunnels gebruiken om te trainen, zijn het ook de dagjesmensen die de weg naar de windtunnel goed weten te vinden!

Waar kun je indoor skydiven?

In Roosendaal staat de eerste windtunnel van de Benelux. In de loop der tijd zijn er meerdere windtunnels in en rondom de Benelux gebouwd. Denk aan Airspace Charleroi, Indoor Skydiving Bottrop en de nieuwste windtunnel in Nederland is City Skydive in Utrecht.

Wie kan indoor skydiven?

Iedereen kan indoor skydiven! Ben je tussen de 4 en de 92 jaar oud? Dan mag jij genieten van een indoor skydive in Roosendaal! Natuurlijk is het wel van belang dat je in goede gezondheid verkeert als je bij ons langskomt.

Indoor skydiven met een handicap of beperking

Ook voor mensen met een handicap of lichamelijke beperking biedt Indoor Skydive Roosendaal een onvergetelijke ervaring!

Iedereen kan indoor skydiven zolang je:

 • Ouder bent dan vier jaar. Kinderen dienen onze helmen op een juiste wijze te kunnen dragen tijdens het indoor skydiven.
 • Niet zwanger bent.
 • Van tevoren laat weten als je in het verleden een schouderblessure hebt gehad, dan houden wij hier rekening mee tijdens het indoor skydiven.
 • Geen verleden hebt met een schouder uit de kom (raadpleeg eerst een arts of specialist en neem contact met ons op).
 • Niet onder invloed bent van alcohol of drugs.
 • Toestemming hebt van ouders of verzorgers wanneer je jonger dan 18 jaar bent.
 • Het vrijwaringbewijs van Indoor Skydive Roosendaal op locatie hebt ondertekend.

Bij twijfel, bel ons dan even! In bijna alle gevallen bieden wij een passende oplossing. Ook kan je terecht bij onze veelgestelde vragen.

12 De windtunnel in Roosendaal heeft 12 motoren

Get ready to fly: dit staat jou te wachten!

Yes! Jij gaat indoor skydiven bij Indoor Skydive Roosendaal. Spannend! Maar hoe gaat het indoor skydiven precies in zijn werk? De voorbereiding begint natuurlijk thuis. Een grote aanrader is dus om nog even onze toffe video’s te bekijken en onze laatste blogs te lezen. Zo kom je alvast in de stemming en kom je erachter dat écht iedereen kan indoor skydiven!

Als je eenmaal aangekomen bent bij de nummer 1 windtunnel in de Benelux dan staat dit jou te wachten!

 • Receptie: op de eerste verdieping meld je je aan bij de receptie.
 • Check-in: bij onze incheckbalie controleren wij nog even jouw reservering! Tijd over? Neem dan alvast een kijkje in onze windtunnel en zie hoe anderen het bijzondere indoor skydive kunstje klaren.
 • Get your gear: van jouw instructeur krijg je vervolgens alle indoor skydive gear: een overall, schoenen, een helm, een bril en oordopjes. Daarna ga je je omkleden en ga je richting de instructieruimte.
 • Instructies: aan de hand van een instructievideo zie je precies hoe het indoor skydiven in zijn werk gaat. Je leert hoe je klaar moet staan in de windtunnel en hoe je de instructies van jouw instructeur kunt opvolgen. Door de harde wind is praten met elkaar niet mogelijk en daarom leert de instructeur jou speciale handgebaren zoals benen strekken of dat je meer moet ontspannen. Na de video nog vragen? Geen nood! Jouw instructeur beantwoordt ze met veel plezier!
 • Let’s learn to fly: dan is het eindelijk zover! Jij gaat indoor skydiven! In de windtunnel zie je op een groot scherm precies wanneer jij aan de beurt bent. Een indoor skydive flight duurt minimaal 60 seconden. De tijd start bij het betreden van de windtunnel en na 60 seconden word je uit de windtunnel begeleid. Dus het is belangrijk dat je op tijd klaarstaat. Want je wilt natuurlijk geen enkele seconde missen van jouw kostbare tijd. En dan… let’s fly!
 • In de windtunnel: vanaf dat moment begint de unieke ervaring bij Indoor Skydive Roosendaal. Je zweeft! Bij de eerste skydive flight helpt de instructeur je om de meest ideale houding te vinden. Wanneer je de smaak te pakken hebt, zweef je al vrij snel helemaal zelfstandig door de tunnel! En de adrenaline? Die stroomt NU door jouw lijf!
 • Let the pro’s fly: zitten alle indoor skydive flights er op? Zeker weten dat de instructeur jou nog even een hele toffe demo laat zien! Tijdens de demo kun je de nodige backflips, layouts en andere toffe indoor skydive tricks verwachten!
 • Napret: zit jouw tunneltijd erop? Dan begint de napret! Terwijl je de adrenaline nog even aan het verwerken bent, krijg je ondertussen van jouw instructeur een speciaal Indoor Skydive Certificaat. Daarnaast vertelt de instructeur hoe je het hebt gedaan. Daarna weet je exact welke indoor skydive vaardigheden jij onder de knie hebt. Tip: neem het certificaat de volgende keer met je mee en ‘Get Your Wings‘! Heb je alle vaardigheden onder de knie? Dan mag jij zelfstandig (of met vrienden die ook een compleet certificaat hebben) de windtunnel in! Vergeet niet om van te voren onze frequent flyer pagina te bezoeken. Of bekijk direct onze indoor skydive training- en coachingsmogelijkheden.
 • Show your friends: Je kunt (tegen betaling) een mediapakket toegestuurd krijgen, met foto’s en filmpjes van jouw indoor skydive! Zo kun je aan jouw vrienden en familie laten zien dat jij bent gaan indoor skydiven! Hopelijk ben je zo enthousiast, dat wij je daarna snel weer een keer terug zien!

Ben jij klaar om te indoor skydiven in onze windtunnel?

123 Wereldwijd zijn er inmiddels zo'n 123 windtunnels open voor het publiek!

Windtunnel facts

Indoor Skydive Roosendaal was zo’n tien jaar geleden het eerste indoor skydive center in de hele Benelux! In de afgelopen tien jaar hebben wij dan ook ontzettend veel kennis opgedaan op het gebied van indoor- en outdoor skydiven. Zo hebben onze instructeurs ontzettend veel expertise in huis. Zij zijn goed getraind en zelfs internationaal gediplomeerd!

Verder kunnen we met zekerheid zeggen dat Roosendaal dé indoor skydive city is vlak langs de grens van België. Onder professionele begeleiding van onze indoor skydive instructeurs ervaren onze gasten veilig hun indoor skydive flights!

Windtunnel facts

Ben je benieuwd hoe onze windtunnel vlakbij België precies werkt? Wij hebben een aantal technische weetjes voor jou verzameld:

 • De windtunnel heeft een totale hoogte van zo’n 23,5 meter.
 • Onderaan in de tunnel vind je 12 motoren die ongeveer voor zo’n 250 kilometer per uur wind kunnen zorgen!
 • Indoor Skydive Roosendaal heeft een gebouwoppervlakte van zo’n 3.300 m².
 • De indoor skydive tunnel heeft een doorsnede van 16 meter.
 • De doorsnede van de vliegkamer is zo’n 4 meter.
 • De windtunnel heeft een luchtcapaciteit van 3.500.000 m³ per uur.

Mocht je tijdens jouw bezoek nog vragen hebben over de indoor skydive tunnel? Vraag het gerust aan onze medewerkers! Zij beantwoorden met veel plezier al jouw vragen.

Windtunnelhoogte (in meters)
Max. km/h windsnelheid
Motoren

Do's and don'ts tijdens jouw indoor skydive

Deze dingen moet je doen tijdens jouw indoor skydive:

 • Kom een keer kijken! Iedereen kan een kijkje nemen in de windtunnel. Zo zie je precies hoe het indoor skydiven in zijn werk gaat.
 • Vooral genieten tijdens het indoor skydiven! Het is een bijzondere ervaring en daar moet je het beste uithalen!
 • Volg de instructies van de instructeur goed op. Zo haal je het meeste uit jouw tijd in de windtunnel.
 • Kom met een groep! Indoor skydiven wordt nóg leuker als je deze bijzondere ervaring met familie, vrienden of collega’s kunt delen.
 • Vergeet ons niet te liken op Facebook!

Deze dingen moet je NIET doen tijdens jouw indoor skydive:

 • Veiligheid staat voorop, neem dus géén losse spullen mee de windtunnel in. Waardevolle spullen berg je op in een kluisje.
 • Alcohol- en drugsgebruik. Dit is absoluut verboden.
 • Indoor skydiven als je zwanger bent.
 • Vergeten te lachen.

What's next?

Spread your wings

Boek je ticket Bekijk de prijzen

Indoor Skydive Roosendaal
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website vergaart (persoonlijke) gegevens en maakt gebruik van cookies om deze website functioneel goed laten werken, advertenties & web-content te personaliseren en deze website te meten. Hiervoor kunnen wij u de beste website-ervaring bieden. U kunt de cookies van ons en onze partners bekijken en/of uitschakelen via de ‘cookie instellingen aanpassen’ link.