NIEUW IN DE BENELUX!

DE MEEST UNIEKE VR ERVARING

VR exprience

Sluiten

Get on board!

Met Indoor Skydive VR bij Indoor Skydive Roosendaal

Indoor Skydive Roosendaal biedt als eerste én enige windtunnel in de Benelux de mogelijkheid om te indoor skydiven met een VR-bril. Hierdoor voel je niet alleen hoe het is om uit een vliegtuig te springen, je zíet het ook! Daarmee is indoor skydive VR ongetwijfeld een van de meest bijzondere activiteiten die je kunt beleven met virtual reality.

Met indoor skydive VR zet je een VR-bril op en krijg je zelfs speciale skydive gear aan. Zo voelt het alsof je een echte parachute om hebt. Door de VR-bril lijkt het alsof je in een vliegtuig staat op 3.800 meter hoogte. Op het beeld telt een instructeur af tot de sprong en onze instructeur van Indoor Skydive Roosendaal begeleidt je op dat moment de windtunnel in. Door de VR-bril en de wind ervaar je het gevoel van een échte skydive, maar dan indoor! En bonus: bij indoor skydive VR kun je kiezen uit de mooiste wereldbestemmingen. Zo bezoek je Hawaii, Dubai, San Diego, Texel en de Algarve op één dag.

Beleef nu de meest realistische skydive ervaring indoor bij Indoor Skydive Roosendaal!

Ontdek onze nieuwe virtual reality locatie!

De meest realistische skydive ervaring die je indoor kunt beleven!

INDOOR SKYDIVEN BOVEN DE MOOISTE BESTEMMINGEN

En dat vanuit onze tunnel in Roosendaal

Hawaii

Aloha
Volgende locatie
01 02 03 04

Aloha!

Hawaii

Hawaii staat synoniem voor parelwitte stranden, azuurblauwe zee met perfecte golven voor de surfer en een vulkanisch maar groen berglandschap. Het is niet voor niets het decor van meerdere films en series. Hawaii is trouwens het grootste eiland van Hawaïaanse eilandengroep. Andere eilanden zijn bijvoorbeeld Maui en Oahu, waar de hoofdstad Honolulu ligt.

Waar ligt…?

Hawaii

De eilandengroep en het eiland Hawaii liggen in de Noordelijke Stille Oceaan, ten westen van de Verenigde Staten. Het is één van de staten van de Verenigde Staten, maar ligt ter hoogte van Mexico. Op Hawaii krijg je niet echt te maken met extreme temperatuurverschillen. Het klimaat zorgt het hele jaar door voor temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Wat zijn de hoogtepunten van…?

Hawaii

In Hawaii draait alles om de overweldigende natuur. De stranden, de vulkanen, de golven. Het eiland Oahu is zeer populair bij toeristen door bijvoorbeeld de hoofdstad Honolulu. Ook de aanval op Pearl Harbor in 1941 vond hier plaats. Andere bezienswaardigheden en hoogtepunten van Hawaii zijn het Hawaii Volcanoes National Park en het Mauna Kea-observatorium.

Skydiven boven…

Hawaii

Wat ga je precies zien wanneer je kiest voor indoor skydiven boven Hawaii? We bootsen het moment na waarop je nog in het vliegtuig staat. Door de virtual reality bril lijkt het alsof je boven het eiland Oahu vliegt. Eén van de populairste eilanden van Hawaii. De instructeur geeft je een seintje dat je mag springen. Door de windkracht van onze tunnel beleef je het gevoel van een vrije val boven Oahu..

San Diego

Welcome
Volgende locatie
01 02 03 04

Welcome!

San Diego

Hoewel de rondreis naar West-Amerika vaak langs Los Angeles en San Francisco gaat, is het minstens even goed toeven in San Diego. San Diego heeft prachtige skyline met wolkenkrabbers aan het water. Maar ook voor witte stranden en mooie natuurreservaten kun je hier terecht. Tot slot is de Coronado Bridge, die de stad met Silver Strand State Beach verbindt, een indrukwekkende highlight.

Waar ligt…?

San Diego

De stad San Diego ligt aan de westkust van Amerika, zo’n 25 kilometer van de Mexicaanse grens. Het ligt ten zuiden van Los Angeles en grenst aan de Mexicaanse stad Tijuana. Door deze ligging heeft de stad een zacht klimaat, met warme, droge zomers en milde winters. Daarnaast kun je hier al flink proeven van de Mexicaanse sferen: ¡arriba, arriba!

Wat zijn de hoogtepunten van…?

San Diego

In San Diego valt van alles te beleven. Vanuit de lucht zie je een kuststad met imposante skyline en stranden. Maar ook als het gaat om bezienswaardigheden en hoogtepunten vanaf de grond hoef je je hier niet te vervelen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Balboa Park, San Diego Zoo, Belmont Park of Old Town San Diego State Historic Park. La Jolla Cover is perfect voor het spotten van zeeleeuwen.

Skydiven boven…

San Diego

Wat ga je precies zien wanneer je kiest voor indoor skydiven boven San Diego? De virtual reality bril neemt je mee boven het bergachtige woestijngebied rondom San Diego. De instructeur in het vliegtuig telt af en op dat moment laat jij je vallen. Door onze windtunnel ervaar je op dat moment het gevoel van een vrije val boven San Diego. California Dreaming!

Dubai

Marhaba
Volgende locatie
01 02 03 04

Marhaba!

Dubai

Denk je aan Dubai, dan denk je aan futuristische wolkenkrabbers in een woestijnlandschap. Alles is in Dubai groots: van winkelcentrum tot golfbaan. De moderne Arabische stad ligt in de Verenigde Arabische Emiraten en is met name bekend door de indrukwekkende skyline. Maar ook de kunstmatig aangelegde palmeilanden zijn vanuit de lucht ontzettend gaaf om te zien.

Waar ligt…?

Dubai

De stad Dubai ligt in de Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf. Nabij gelegen steden en landen zijn bijvoorbeeld Abu Dhabi, Qatar en Oman. Door deze ligging heeft Dubai een woestijnklimaat. Vooral in de zomermaanden is het er heet en droog en kan de temperatuur er oplopen tot wel 40 graden Celsius. Zomer in de windtunnel dus!

Wat zijn de hoogtepunten van…?

Dubai

Dubai op zich kun je al onder de bezienswaardigheden benoemen. Andere hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de kunstmatig aangelegde eilanden zoals Palm Jumeirah en The World. Fantastisch uitzicht gegarandeerd voor de skydiver. De Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld! Ook die kun je niet missen vanuit de lucht.

Skydiven boven…

Dubai

Wat ga je precies zien wanneer je kiest voor indoor skydiven boven Dubai? Wanneer de virtual reality bril op gaat, wordt het moment nagebootst dat je nog in het vliegtuig staat. Je kunt om je heen kijken en ziet een instructeur aftellen. Je springt uit het vliegtuig en ervaart vanaf dat moment het gevoel van een vrije val boven Dubai. Volgens veel skydivers één van de meest unieke en bijzondere steden ter wereld om te zien vanuit de lucht.

Algarve

Bem vindo
Volgende locatie
01 02 03 04

Bem vindo!

Algarve

Uitgestrekte zandstranden, onbewoonde eilandjes en een helderblauwe zee: de Algarve wordt ook wel de mooiste kust van Europa genoemd. Wij snappen wel waarom! Het uitzicht over de Algarve is fantastisch. Wanneer kom jij vliegen?

Waar ligt…?

Algarve

De Algarve is een prachtig vakantiegebied in het zuiden van Portugal. De kustlijn van 170 kilometer bevat ontelbaar veel mooie baaitjes, brede zandstranden en geweldige natuurgebieden. Met meer dan 300 zonnedagen per jaar heb je hier bijna altijd mooi weer!

Wat zijn de hoogtepunten van…?

Algarve

Goudgele stranden, felgekleurde rotsen en prachtige inhammen: boven de Algarve kijk je je ogen uit. Geniet van het uitzicht boven deze eindeloze rotsachtige kustlijn!

Skydiven boven…

Algarve

Hoe ziet het uitzicht eruit als je kiest voor indoor skydiven boven Algarve? Wanneer je de virtual reality bril opzet, lijkt het net alsof je écht gaat skydiven. Je springt uit het vliegtuig en ervaart al snel het gevoel van een vrije val. Je voelt niet alleen hoe het is om te skydiven, je ziet nu ook het uitzicht boven de Algarve! Vergeet ook niet terug te zwaaien naar de andere skydivers!

Texel

Hallo
Volgende locatie
01 02 03 04

Hallo!

Texel

Duinen en graslanden, polders en brede zandstranden: Texel is prachtig! Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en het uitzicht is fantastisch. Wanneer kom jij vliegen?

Waar ligt…?

Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Op de Waddeneilanden schijnt de zon het vaakst in ons land. Texel kan rekenen op gemiddeld 2046 uren zon per jaar!

Wat zijn de hoogtepunten van…?

Texel

Er is een heleboel te zien en te doen op Texel. Er staat een prachtige vuurtoren, er zijn pittoreske dorpjes, je kunt fietsen en wandelen door de mooie natuur en lekker uitwaaien op het strand.

Skydiven boven…

Texel

Wat ga je precies zien wanneer je kiest voor indoor skydiven boven Texel? We bootsen het moment na waarop je nog in het vliegtuig staat. Door de virtual reality bril lijkt het alsof je boven het Waddeneiland Texel vliegt. De instructeur geeft je een seintje dat je mag springen. Bereid je voor op brede zandstranden, polders, duinen en graslanden!

Erg bijzonder, je voelt de wind en ziet jezelf vallen, echte 4D ervaring!

- Guido Weijers

Zo ziet je dag er uit

De indoor skydive VR experience stap voor stap

In onze windtunnel geldt een speciale dresscode: onze mooie blauwe indoor skydive overall! Bij binnenkomst krijg je dus eerst een andere outfit aan. Daarna mag je plaatsnemen in ons mini theater om de video instructies te bekijken. Je kunt vragen stellen aan één van onze instructeurs en deze geeft je extra uitleg over de juiste moves in de tunnel. Ben je er klaar voor? Dan mag je de windtunnel in om te indoor skydiven! Je doet eerst een aantal sessies tunnelervaring op zonder virtual reality bril. Practice makes perfect!

Na een aantal indoor skydive sessies zonder virtual reality bril, krijg je opnieuw instructies over de VR bril. Van het scherpstellen van de bril tot uitleg over speciale handgebaren die we gebruiken. Daarnaast krijg je voor de indoor skydive virtual reality experience speciale skydive gear aan. Zo maken we de vlucht zo realistisch mogelijk. Heb jij je bestemming gekozen? Let’s go!

VEELGESTELDE VRAGEN

Vliegensvlug antwoord op de meest gestelde vragen

Product gerelateerd
Wat is de prijs?

De VR sessies zijn vooraf of ter plaatse te boeken, mits er nog beschikbaarheid is in de planning. Ons advies is om van te voren te boeken. Je boekt reguliere indoor skydive sessies + nog 1 of 2 VR sessies. Voor het actuele prijzenoverzicht verwijzen we je door naar de prijzenpagina.

Vanaf welke leeftijd is het?

We bieden Indoor Skydive VR aan voor kinderen vanaf 7 jaar. De voorwaarde is wel dat de speciale VR helm goed past. Voor iedereen geldt als voorwaarde dat je onder begeleiding stabiel moet kunnen indoor skydiven.

Kan ik meerdere bestemmingen op een dag zien?

Tijdens een VR sessie maak je een skydive boven één van de wereldbestemmingen. Bij het boeken van Indoor Skydive VR kun je kiezen om een of twee VR sessies te boeken. Het is dus mogelijk om twee bestemmingen op één dag te zien.

Hoe ziet het programma eruit?

Bij aankomst check je in bij onze incheckbalie, ontvang je de indoor skydive-uitrusting. Wanneer jouw gezelschap omgekleed is, krijg je uitgebreide instructies. Daarna ga je de windtunnel betreden en het indoor skydiven beleven. Na afloop ontvang je een indoor skydive certificaat en hoor je hoe jij het gedaan hebt tijdens de debriefing. Nu gaat het programma van Indoor Skydive VR starten. Nadat je, je gear ontvangt, krijgen jullie een uitgebreide instructie hoe het in zijn werk gaat en wat je moet doen. Daarna ga je in de windtunnel je VR sessie beleven, boven een wereldbestemming die jij uit ons aanbod hebt gekozen. Als we de windtunnel uit zijn, ontvang jij jouw eigen Indoor Skydive VR Passport waarin we jouw skydive locatie afstempelen!

Belangrijk om te weten is dat je te allen tijde eerst reguliere indoor skydive sessies gaat beleven, voordat je een VR sessie gaat ervaren. De totale duur van het programma is ongeveer 3 uur.

Hoe werkt het indoor skydiven met een VR-bril op?

De instructeur helpt jou met het opzetten en vastmaken van de VR-bril. Wanneer de video nog niet afspeelt, kun je door de omgeving nog zien door de VR-bril. Omdat je niet zo goed de diepte in kunt schatten, begeleidt de instructeur jou te allen tijde wanneer je loopt. Zodra je klaarstaat in de opening van de windtunnel, gaat de video pas afspelen. Wanneer de video stopt, zie je automatisch weer de omgeving. De instructeur helpt je mee de tunnel uit en zet de VR-bril af.

Welke bestemmingen zijn er?

Momenteel kun je skydiven boven Hawaii, San Diego, Dubaï en de Algarve. Onze ambitie is om periodiek nieuwe locaties toe te voegen.

Heb je indoor skydive ervaring nodig?

In principe is Indoor Skydive VR voor iedereen, of je nu voor het eerst langskomt of al meerdere malen in onze windtunnel voorbij gevlogen bent. Voor iedereen geldt dat je voor je VR sessie eerst een aantal normale indoor skydive sessies beleeft. De voorwaarde is dat je onder begeleiding stabiel moet kunnen indoor skydiven. Dit is dus ook mogelijk als je pas voor het eerst bij ons langskomt.

Hoe lang duurt een video?

De video’s van alle skydive locaties duren een ruime minuut. De video start wanneer jij in de deuropening van onze windtunnel staat, dit duurt ongeveer 15 seconde. De tijd dat je in de windtunnel ligt is 1 minuut.

Zie je ook de landing?

De virtuele skydive draait om de vrije val uit het vliegtuig en het uitzicht tijdens de skydive boven een wereldbestemming. Net voor het moment dat de parachute geopend wordt, stopt de video. In het VR-beeld maak je dus geen landing.

Gevoel/ervaring
Wat voel of zie ik?

Door te indoor skydiven met een VR-bril op, voel je niet alleen hoe het is om uit een vliegtuig te springen, maar zie je het ook. Met indoor skydive VR zet je een VR-bril op en krijg je zelfs speciale skydive gear aan. Zo voelt het alsof je een echte parachute om hebt. Door de VR-bril lijkt het alsof je in een vliegtuig staat op 3.800 meter hoogte. Op het beeld telt een instructeur af tot de sprong en onze instructeur van Indoor Skydive Roosendaal begeleidt je op dat moment de windtunnel in. Door de VR-bril en de wind ervaar je het gevoel van een échte skydive, maar dan indoor! En dat boven de mooiste wereldbestemmingen.

Is het eng?

De VR sessie is niet eng, maar je kunt wel een gezonde spanning zoals bij het normale indoor skydiven ervaren. Net een VR sessie wordt de ervaring nog unieker.

Stel iemand raakt in paniek, wat dan?

Tijdens de uitgebreide instructie zal de instructeur je uitleggen wat je moet doen wanneer je niet meer wilt, omdat je bijvoorbeeld in paniek raakt. Wanneer de instructeur dit merk of het teken ziet, helpt hij je direct mee de tunnel uit.

Kun je het beeld uitzetten/stoppen?

De video start pas wanneer je klaarstaat in de opening van de windtunnel. Mocht het nodig zijn, kan de controller het beeld tussentijds aan/uit zetten. Wanneer de video afgelopen is, kun je weer door de VR bril kijken.

Kan het wel als ik hoogtevrees heb?

Indoor Skydive VR is ook voor mensen met hoogtevrees. Meerdere gasten met hoogtevrees hebben bij ons een VR sessie beleeft en zij hadden allen geen last van hun hoogtevrees. We kunnen nooit 100% uitsluiten dat jij hier ook geen last van zult hebben. Wanneer tijdens de VR sessie blijkt dat je toch last van hoogtevrees hebt, kun je de instructeur het teken geven, die tijdens de instructie uitgelegd wordt. Hij zal je dan direct de windtunnel uithelpen.

Welke maten van VR helmen zijn er?
Size Inches Cm
X-Small 20.00 – 21.00 50.8 – 53.3
Small 21.00 – 22.00 53.3 – 55.9
Medium 22.00 – 22.50 55.9 – 57.2
Large 22.50 – 22.75 57.2 – 57.8
*** 22.75 – 23.00 57.8 – 58.4
X-Large 23.00 – 23.50 58.4 – 59.7
XX-Large 23.50 – 24.00 59.7 – 61.0
Kan ik skydiven met VR als ik een bril heb?

Ja dat kan. De bril zelf zal afgezet moeten worden, maar de brillen kunnen zo worden scherpgesteld dat iedereen een scherp beeld te zien krijgt!

Over indoor skydiven in virtual reality

Bij Indoor Skydive Roosendaal kun je nu dus indoor skydiven met een virtual reality bril. Maar wat is virtual reality eigenlijk? Hoe werkt het en hoe passen we dit toe bij het indoor skydiven?

Bij virtual reality kun je met een speciale VR bril een omgeving bekijken die door computers is gecreëerd. De werkelijkheid wordt als het ware digitaal nagebootst. Bij onze windtunnel in Roosendaal krijg je een speciale helm op, waar we de VR bril aan bevestigen. Daar bovenop plaatsen we een mobiele telefoon waarop we een video afspelen zodra je in de opening van de windtunnel staat.

Daardoor lijkt het voor jou alsof je in de deuropening van een vliegtuig staat, op het punt om te springen. Onze instructeurs begeleiden je op dat moment de windtunnel in. Hierbij worden al je zintuigen geprikkeld: dit is een 4D virtual reality experience. Door de windkracht in combinatie met de beelden van de VR bril, beleef je de meest realistische skydive ervaring die je indoor kunt beleven! Maar dan dus boven een prachtige wereldbestemming in plaats van in een windtunnel.