Tell Your Story – Maart

Tell Your Story – Maart

Achter de schermen | 24 March 2016 | Tessa van Overveld

Ik hou er van om een ander te verrassen met iets leuks! Zo verraste ik jaren geleden mijn ouders en broertje met een grote surprise party voor hun verjaardagen, omdat die toevallig allemaal mijpalen waren (21, 50 en 60) en organiseerde ik met heel veel liefde en plezier het vrijgezellen feestje van één van mijn beste vriendinnen. Maar zelf verrast worden dat is een heel ander verhaal. Voor mij hoef je dus geen surprise party te organiseren, want ik wordt daar echt niet gelukkiger van. Ik maak liever anderen gelukkig met een verrassing.

Maar…  afgelopen week werd ik voor één van de weinige keren in mijn leven echt verrast met een super gaaf verlaat verjaardagscadeau!

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de mededeling dat ik woensdag 2 maart vrij moest houden in mijn agenda, omdat ik dan mijn verjaardagscadeau kreeg en we iets zouden gaan doen. Doen?? Wat?? Waar?? Hoe laat?? Natuurlijk was het antwoord dat ik kreeg niet bevredigend en moest ik het doen met één enkele hint. “Trek makkelijke kleding en schoenen aan” That’s it! Zou jij daar iets mee kunnen? Ik in ieder geval niet!

“De inspector gadget in mij bedacht een andere tactiek”

Ik zocht op alle mogelijke zoekopdrachten in Google. Ik speurde mij suf op tientallen zoektermen van 085 netnummer tot bijzondere uitjes Brabant. Helaas allemaal zonder resultaat. Ik werd er redelijk gefrustreerd van. De inspector gadget in mij bedacht een andere tactiek. Als ik gewoon hééééél erg nonchalant doe en tussen neus en lippen door een simpele vraag stel over mijn verrassing, zou hij zich misschien wel verspreken. Helaas pindakaas, ik was voorspelbaar en had ook geen succes met deze tactiek. De volgende stap was grofweg omkoperij praktijken, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk. Er bleef dus maar één optie over en dat was afwachten!

Althans. Voor ieder ander. Ik zou mijzelf niet kunnen zijn als ik niet zou blijven graven en stiekem toch informatie probeerde los te peuteren. Uiteindelijk achterhaalde ik toch nog een aantal hints. Ik zou het cadeau vijf keer krijgen, het was in het zuiden van het land en het netnummer was 085. Met die informatie bleef er volgens Google slechts één optie over… IJsarten! Natuurlijk vertelde ik niet dat ik wist wat mijn cadeau was om de verrassing van het geven voor de ander niet te verpesten. Ik deed wel stiekem onderzoek hoe ik iedereen het beste zou kunnen verslaan tijdens het glibberen met de kart op het ijs door Youtube filmpjes te kijken met tips en trucs.

4D-Day

Op D-Day stond ik netjes rond half drie klaar voor vertrek naar het zuiden van het land.
Onderweg kreeg ik de vraag of ik het dacht te weten. Met mijn onschuldige grijs-blauwe ogen was mijn antwoord natuurlijk “Nee, hoe moet ik het nou weten?” Ondertussen gniffelde ik in mijzelf… “Je moest eens weten ik ga je zo keihard verslaan!”
Na ruim een uur rijden, stopte we in Roosendaal op een parkeerterrein van een gewone kartbaan. “Tadaa we zijn er”, riep meneer. Heel stoer probeerde ik mijn teleurstelling te verbergen en enigszins blij te reageren, maar dat lukte niet zo goed. Eigenlijk helemaal niet. Gaan we gewoon karten? Helemaal ik kei ver Roosendaal? Dat kunnen we toch ook in Amsterdam? Het antwoord was iets met “Tja dat had gekund, maar ik had goede verhalen gehoord over deze kartbaan.” Nog steeds teleurgesteld probeerde ik mijzelf te herstellen en bedacht dat we veel te vroeg waren en we ook nog iets moesten eten voordat we gingen karten. Ook daar was al over nagedacht en we zouden bij een restaurantje verderop wat gaan eten voordat we zouden gaan karten.

Een klein vreugdesprongetje!3

We reden weer weg en toen zag ik pas heel groot gebouw met daarop Indoor Skydive Roosendaal staan! Naast mij in de auto werd heel hard gelachen. “Ik heb je te pakken. Het is mij eindelijk gelukt om je een keer te verrassen!” En inderdaad… Dit is de beste verrassing die ik ooit heb gekregen en van blijdschap maakte ik een klein vreugde sprongetje! In onze vliegpakken en bewapend met haarnetjes, oordopjes en helm kregen we een uitleg en instructies van “juf” Fay. Daarna liepen we net zo stoer als de astronauten van NASA in ons pak richting de tunnel. Ik mocht als eerste en met kriebels in mijn buik ging ik op het randje van de tunnel staan. Ik deed mijn armen in een U vorm en liet mij dapper naar voren vallen.
Het gevoel om te vliegen door de lucht was een geweldige ervaring! Het is net als een lekkere cocktail drinken met daarin een vleugje spanning, een scheutje kriebels, een toefje vet cool en ijsklontjes gemaakt van pure adrenaline, dat je dan met een rietje in één keer naar binnen slurpt!

2De eerste twee keer was nog even zoeken, maar de derde keer in de tunnel  kreeg ik het steeds meer onder de knie. Ik strekte mijn benen en ging vooruit, trok mijn benen in en ging weer achteruit. Ik bewoog mijn gewicht naar rechts en draaide een rondje en deed het ook weer linksom. Het gevoel dat je in de lucht hangt en toch een soort van controle hebt is een super vet gevoel. Mijn partner in crime had meer moeite om alles onder controle te krijgen en heeft de tunnelwand een aantal keer van dichtbij bekeken, ondanks zijn parachutespring skills in het verleden. Ondanks dat hadden we onwijze lol en daar ging het om. En zoals men zegt “Wanneer je plezier hebt, vliegt de tijd om!” en de vijf keer een minuut in de tunnel vlogen letterlijk en figuurlijk voorbij.

Ik mag weer iets vets van mijn bucket list afstrepen

Na afloop kregen we een certificaat waarop vermeld staat wat je al goed onder de knie hebt. Dit certificaat moeten we de volgende keer weer mee terug moeten nemen want wanneer we alle vaardigheden op het lijstje kunnen mogen we samen de tunnel in. Dat lijkt mij onwijs stoer! In ieder geval mag ik weer iets vets van mijn bucket list afstrepen! Next time gaan we echt parachutespringen! 😉

Ik hou dus niet van verrassingen maar ik heb besloten dat ik soms een uitzondering ga maken! Dit was echt het meest originele en stoerste verjaardagscadeau ever!

Wil jij ook kans maken op 2x 5 indoor skydive sessies bij Indoor Skydive Roosendaal? Doe dan mee en stuur dan jouw verhaal naar marketing@sis-leisuregroup.nl .

Indoor Skydive Roosendaal
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website vergaart (persoonlijke) gegevens en maakt gebruik van cookies om deze website functioneel goed laten werken, advertenties & web-content te personaliseren en deze website te meten. Hiervoor kunnen wij u de beste website-ervaring bieden. U kunt de cookies van ons en onze partners bekijken en/of uitschakelen via de ‘cookie instellingen aanpassen’ link.