Skydive with a mission

Skydive with a mission

Achter de schermen | 04 April 2017 | Doris de Klerk

Het werk loslaten was de voornaamste reden dat Wiel Gulpen kwam indoor skydiven. Een ‘skydive with a mission’. Ter gelegenheid van zijn 40-jarig dienstjubileum bij gemeente Kerkrade verraste zijn collega’s hem met een indoor skydive arrangement. Heeft dat loslaten bij Wiel echt geholpen?

“Ik ben zeer begaan met mijn werk. In de ogen van mijn collega’s soms te betrokken. Nu kreeg ik een terechte opmerking van mijn collega’s om wat vaker dingen los te laten. Ik heb immers een stel geweldige collega’s waarop ik blind kan terugvallen. Met het schaamrood op m’n kaken moet ik bekennen dat ik dat niet altijd in de gaten heb”, vertelt Wiel.

Skydive sessie cadeau

Wiel: “Ook ik heb dus mijn beperkingen. Nooit gedacht… Maar het is prima dat ook ik af en toe met m’n gedrag geconfronteerd wordt. Zo werd mij op een hilarische manier een spiegel voorgehouden. M’n collega’s verraste me daarbij met een passend cadeau: indoor skydiven. Ze verkeerden daarbij natuurlijk in de veronderstelling dat zo’n avontuur hun suggestie om toch wat meer ‘los te laten’ kracht zou bijzetten. Echter…

skydive

Loslaten leidt tot…

“Vooral managers wanhoop niet, want die indoor skydive sessies hebben mij niet alleen laten zien en voelen hoe het is om moeder aarde los te laten, maar het heeft me ook laten zien dat volledig loslaten kan leiden tot stuurloos zijn. Je gaat tollen en botst overal tegenaan. Dus helemaal loslaten werkt niet. Niet voor de manager (de indoor skydive instructeur) en ook niet voor de medewerker (de indoor skydive recreant). Dat heb ik nu in de praktijk vastgesteld. Een helpend handje, letterlijk een vingerwijzing is soms meer dan voldoende. Niet alleen tijdens de indoor skydive sessies, maar ook in de dagelijkse praktijk van leidinggevende, manager, coach of zeg maar gewoon ‘baas’ zijn”, vertelt Wiel.

mission

Duwtje in de juiste richting

Wiel: “Managers, dus wanhoop niet… We blijven altijd nodig. Al is het maar om een klein duwtje in de juiste richting te geven. Ik heb aan den lijve ervaren dat het voldoende is. Ooit zal ik jullie laten weten of dit niet alleen in de windtunnel zo werkt. Het skydiven gaf een geweldige kick! Het geeft toch een apart gevoel om gedragen te worden door een windstroom met een windsnelheid van 195 km/u. Ook om plots met een grote snelheid 10 meter hoger te stijgen of vallen is een unieke ervaring. Over adrenalinekick gesproken, vanaf deze plek bedank ik mijn collega’s dan ook nogmaals voor dit uitermate gepaste cadeau! Ik heb ervan genoten! Ik kan het iedereen aanbevelen. Vooral voor de managers onder ons met oog op hun zelfvertrouwen en mogelijk hun nachtrust!”

Wil jij om wat voor reden dan ook ervaren hoe het is om te indoor skydiven of het juist iemand anders laten ervaren? Beleef een unieke ervaring bij Indoor Skydive Roosendaal.

Indoor Skydive Roosendaal
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website vergaart (persoonlijke) gegevens en maakt gebruik van cookies om deze website functioneel goed laten werken, advertenties & web-content te personaliseren en deze website te meten. Hiervoor kunnen wij u de beste website-ervaring bieden. U kunt de cookies van ons en onze partners bekijken en/of uitschakelen via de ‘cookie instellingen aanpassen’ link.