Het ultieme gevoel van vrijheid

Het ultieme gevoel van vrijheid

Nieuws | 02 May 2019 | Doris de Klerk

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we vrij zijn. Vrij, in welke vorm dan ook. Daarom wilden wij iemand het gevoel van ultieme vrijheid laten beleven in onze windtunnel. Op Instagram en Facebook stroomden de bijzondere verhalen binnen. Fleur nomineerde haar zusje om ultieme vrijheid te ervaren. Samen met haar zus Amber kwamen ze indoor skydiven. Amber vertelt vandaag haar bijzondere verhaal!

Don’t make me walk when I want to fly!

Amber: ”Toen mijn zusje Fleur mij vroeg of ik haar wilde terugbellen had ik niet verwacht dat ze me zó zou verrassen! Ze vertelde me dat ze had meegedaan aan een winactie van Indoor Skydive Roosendaal en dat wij hebben gewonnen. Voor mij is Fleur natuurlijk altijd een winnaar maar nu al helemaal!

Op zaterdag 27 april vertrokken we samen met mijn moeder en haar vriend naar Roosendaal. Tijdens de rit van maar liefst twee uur hadden we het er al over hoe het zou zijn en dat we het allebei toch wel een dingetje vonden. Een tijdje terug stond indoor skydiven op mijn bucketlist, maar ik dacht dat het voor mij als rolstoelgebruiker niet mogelijk was om deze sprong te wagen… Vandaag mocht ik het tóch gaan doen, samen met en dankzij Fleur!

De windtunnel gaf bij aankomst al een indrukwekkend beeld en ik kon me haast niet voorstellen dat ik daar straks in zou gaan vliegen! We kregen speciale pakken waar we ons in moesten hijsen en de outfit werd compleet gemaakt met een haarnetje, blauwe helm en veiligheidsbril en zelfs oordopjes. Op één van de muren stond de quote “Don’t make me walk when I want to fly.” Dit vind ik heel toepasselijk op deze dag en de quote heeft ook heel veel indruk op mij gemaakt. Ik realiseerde me weer dat alles mogelijk is, zolang je het maar aandurft en je angsten even opzij kunt zetten. Laat ik dat even goed onthouden.

”Ik realiseerde me weer dat alles mogelijk is, zolang je het maar aandurft en je angsten even opzij kunt zetten.”

Ik vond het enorm spannend, zeker nadat me verteld werd dat ik nog een trap af moest. Met de groep kregen we een uitgebreide instructie over de houding en gebaren tijdens het indoor skydiven. Daarna stonden er gelukkig twee instructeurs op me te wachten en werd ik zo de trap af getild, al een hele ervaring op zich! Ik heb mijn ogen uitgekeken toen mensen me voorgingen in de windtunnel, het beeld van zomaar kunnen vliegen en gedragen worden door de wind was ronduit spectaculair.

En toen was ik aan de beurt… Instructeur Joey begeleidde mij in de windtunnel. Ik liet me bijna letterlijk in zijn armen vallen en werd vrijwel direct opgevangen door de wind, dat was een heel bijzonder gevoel. Al snel maakte de angst plaats voor een gevoel van vrijheid en genoot ik met volle teugen! Daarna was Fleur aan de beurt. Het was heel speciaal om haar dit ook te zien doen en deze ervaring te kunnen delen. We waren allebei nogal verbaasd dat we vaker mochten dan één keer en de tweede sessie was voor ons allebei al meer ontspannen dan de eerste. Na onze sessies werd ik weer de trap op gedragen en verruilde ik de windtunnel weer voor mijn rolstoel en het pak weer voor mijn eigen kleding. Deze ervaring zal ons zeker bij blijven!

De winactie stond in het teken van het ultieme gevoel van vrijheid. Dat ultieme gevoel heb ik tijdens mijn sessies zeker mogen ervaren. Mijn lichaam was even onbegrensd en sinds een lange tijd deed ik een dag niks anders dan keihard genieten. Dát was voor mij het ultieme gevoel van vrijheid!

Vooraf waren er heel wat zenuwen en achteraf had ik spierpijn op plekken waarvan ik niet eens meer wist dat er spieren zaten, maar het was het zeker waard en we hadden het voor geen goud willen missen!

Ik ben er heel dankbaar voor dat ik deze dag heb mogen meemaken samen met mijn zusje. Iedereen die het hoort, vindt het voor ons beiden heel bijzonder. Team Indoor Skydive Roosendaal en in het bijzonder onze hoofdinstructeur Joey, super bedankt!”

Wij vinden het steeds opnieuw bijzonder en ontroerend om te zien wat voor effect indoor skydiven op mensen heeft. We zijn trots dat we met onze windtunnel en het enthousiasme van onze instructeurs zulke mooie momenten mogen creëren. Bedankt voor jullie mooie verhaal, Amber en Fleur!

Indoor Skydive Roosendaal
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website vergaart (persoonlijke) gegevens en maakt gebruik van cookies om deze website functioneel goed laten werken, advertenties & web-content te personaliseren en deze website te meten. Hiervoor kunnen wij u de beste website-ervaring bieden. U kunt de cookies van ons en onze partners bekijken en/of uitschakelen via de ‘cookie instellingen aanpassen’ link.