fbpx

FAQ

Hier vind je alle antwoorden op veel gestelde vragen over het indoor skydiven bij Indoor Skydive Roosendaal. Heb je nog specifieke vragen die hieronder niet vermeld staan, neem dan contact op met Indoor Skydive Roosendaal. Bel of mail ons!

Bekijk de veelgestelde vragen

Als ik kom indoor skydiven, hoe gaat dit dan precies in zijn werk?

Je reserveert van te voren een datum en tijdstip dat je wilt komen. Bij aankomst check je in bij onze incheckbalie op de eerste verdieping, hier onderga je het check-in proces. Deze dien je in te vullen en te af te ronden. Daarna ga je naar de tweede verdieping. Hier ontvang je je indoor skydive-uitrusting. Je kunt omkleden in onze kleedkamers. Alle kostbare spullen kun je achterlaten in de gratis beschikbare lockers. Als jouw gezelschap omgekleed is, krijg je uitgebreide instructies. Na deze instructies zal je de windtunnel betreden en je indoor skydive-sessies beleven. Heb je gekozen voor een VR skydive? Je ontvangt eerst nog een aparte instructie en alle gear, alvorens je nog een keer de windtunnel betreed! Na afloop ontvangt je een indoor skydive certificaat en eventueel bij bestelling je persoonlijke indoor skydive DVD.

Wat houden de sessies in?

Eén enkele indoor skydive noemen we een sessie. Een sessie duurt 60 seconden, dat is ruim 2 keer zo lang als een buitensprong! Afhankelijk van het aantal sessies wat je kiest, mag je dus meerdere keren (sessies) de tunnel in. Alle sessies worden in één dag gevlogen, het is dus niet mogelijk je sessies te verdelen over meerdere dagen.

Vanaf welke leeftijd mag er gevlogen worden?

De minimumleeftijd is 4 jaar om te mogen indoor skydiven. Er is geen maximum leeftijd. Informeer bij twijfel bij onze receptie. Belangrijk is wel dat je in goede gezondheid verkeert.

Wat is een verklaring van vrijwaring?

Dit is een verklaring waarin je bevestigt op de hoogte te zijn van de algemene voorwaarden en de aanwezige risico’s, waarmee je Indoor Skydive Roosendaal vrijwaart van enige aansprakelijkheid. Daarnaast doe je afstand van publiciteitsrechten van beelden van jou binnen Indoor Skydive Roosendaal.

Moet ik vanaf een grote hoogte naar beneden springen?

Nee, je stapt vanaf het platform in de vliegkamer van de verticale windtunnel via een deuropening. Je hoeft nergens in te springen.

Hoe werkt het indoor skydiven met een VR-bril op?

De instructeur helpt jou met het opzetten en vastmaken van de VR-bril. Wanneer de video nog niet afspeelt, kun je door de omgeving nog zien door de VR-bril. Omdat je niet zo goed de diepte in kunt schatten, begeleidt de instructeur jou te allen tijde wanneer je loopt. Zodra je klaarstaat in de opening van de windtunnel, gaat de video pas afspelen. Wanneer de video stopt, zie je automatisch weer de omgeving. De instructeur helpt je mee de tunnel uit en zet de VR-bril af.

Kan je indoor skydiven met een bril?

Jazeker! De indoor skydive brillen kunnen over de bril geplaatst worden. Bij de VR brillen zal de eigen bril wel af gezet moeten worden, maar de VR bril is op eigen sterkte af te stellen zodat iedereen een zuiver beeld te zien krijgt!

Hoe ver van te voren moet ik voor mijn vlucht aanwezig zijn?

Als je een boeking hebt gemaakt wordt er door onze receptiemedewerkers een aankomsttijd doorgegeven. Je dient je uiterlijk op dit genoemde tijdstip te melden bij onze incheckbalie.

Als de stroom uitvalt, val ik dan naar beneden?

Nee. De luchtsnelheid zal geleidelijk afnemen bij uitval van stroom, dus je zal langzaam naar beneden zakken.

Is het gevaarlijk?

Nee. Voordat je de tunnel ingaat, krijg je een video-instructie en een persoonlijke houdingstraining. Tevens zal de instructeur je continu begeleiden tijdens het vliegen.

Mag ik als recreant alleen in de windtunnel?

Nee. Je gaat onder begeleiding van een professionele tunnelinstructeur één op één de windtunnel in. Je zult tunneltijd moeten opbouwen of je Wings behalen, wil je zonder tunnelinstructeur helemaal gecontroleerd kunnen vliegen. Onze Flight Nights of coachingsavonden zijn hier de perfecte basis voor. De tunnelinstructeur heeft hierin uiteindelijk het beslissende woord.

Hoeveel personen kunnen er in de tunnel?

Recreanten gaan altijd één op één de tunnel in met een tunnelinstructeur. Professionals kunnen in teamverband tot 4 personen tegelijkertijd de windtunnel in.

Kunnen we met een groep en/of bedrijf bij Indoor Skydive Roosendaal terecht?

Ja. Voor groepen en bedrijfsuitjes van bedrijven hebben wij verschillende arrangementen. Tevens bieden wij ook vergadermogelijkheden aan. Neem voor meer informatie betreffende groepsboekingen en informatie contact op met onze groepsafdeling. (+ 31 (0) 85 902 0606)

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen vliegen?

De minimumleeftijd is 4 jaar om te mogen indoor skydiven. Er is geen maximum leeftijd. Informeer bij twijfel bij onze receptie. Belangrijk is wel dat je in goede gezondheid verkeert.

Moet ik vooraf betalen?

Nee, dit is niet verplicht maar wel mogelijk! Door het aanschaffen van e-tickets via onze website bespaar je tijd bij het inchecken! Heb je geen e-tickets? Dan kan je gewoon op de dag zelf bij de receptie betalen met contanten, mastercard, visacard en de meeste bankkaarten.

Moet ik vooraf betalen bij groepsreserveringen?

Indoor Skydive Roosendaal heeft als betalingsvoorwaarde dat 100% van de reserveringswaarde 3 dagen voor aanvang van de gereserveerde datum op onze rekening moet zijn bijgeschreven, tenzij anders afgesproken. Indien je binnen 8 dagen komt kunt je het bedrag aan de incheckbalie voldoen (contant, pin, creditcard).

Tot hoe ver van te voren kan ik kosteloos annuleren?

Voor annuleringsvoorwaarden kun je onze algemene voorwaarden nalezen. Deze vind je op indoorskydive.com/algemene-voorwaarden

Als ik zwanger ben, kan ik dan nog komen vliegen?

Nee. In geval van zwangerschap raden wij het indoor skydiven af. Wij willen geen risico's nemen met het ongeboren kind. Kom na de bevalling een keer bij ons langs om het indoor skydiven te beleven.

Is er een maximum gewicht vastgesteld om te komen vliegen?

We hanteren een maximum gewicht van ongeveer 130 kg. Het is afhankelijk van je postuur. Het maximum gewicht voor het indoor skydiven in de windtunnel is afhankelijk van de oppervlakte waarover het gewicht verdeeld is. Klein en zwaar zal altijd minder snel goed vliegen dan groot en zwaar. Deze regel geldt vanaf 130 kg. Bij twijfel, neem contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen!

Kunnen mensen met een handicap vliegen?

In principe kan iedereen indoor skydiven. We ontvangen regelmatig mensen met een beperking. Wel dient dit te allen tijde van te voren aangegeven te worden, zodat wij er rekening mee kunnen houden. Overleg eerst met de receptie. Zij zullen de mogelijkheden in overleg bekijken en indien nodig extra begeleiding inplannen. Tot slot dien je rekening te houden met een trap die je in de windtunnel naar de instap van vliegkamer leidt. Mensen met een beperking dienen dus in staat te zijn zelf of eventueel onder begeleiding gebruik te maken van deze trap.

Kunnen mensen met epilepsie, hartritmestoornissen of andere medische aandoeningen vliegen?

Bij medische aandoeningen of twijfel aan de fysieke gesteldheid vragen wij goedkeuring van een huisarts, dokter of ander medisch specialist. Geef deze goedkeuring van de medisch specialist altijd aan bij de receptie en jouw instructeur, zodat zij ten alle tijden op de hoogte zijn.

Welke maten heeft Indoor Skydive Roosendaal?

Indoor Skydive Roosendaal heeft een ruime range aan pakken. Zo zijn er pakken voor de allerkleinsten (maat 116) en voor volwassenen tot maat XXL. Schoenen zijn bij ons ook te leen, van maat 35 tot maat 47. De reguliere skydivehelmen hebben we voor de kleinsten vanaf maat XXS tot volwassenmaat XXL. De VR-helmen hebben we in maat XS t/m XXL. Zeker weten of de juiste maten er voor jou tussen zitten? Bekijk onderstaande maattabel of bel eventjes met onze backoffice!

Kunnen we alleen komen kijken, ook als we niet willen vliegen?

Ja. Ook wanneer je niet gaat indoor skydiven ben je van harte welkom bij Indoor Skydive Roosendaal, dus neem oma, opa, vrienden en bekenden gerust mee! Zij kunnen mee in de tunnel en plaatsnemen op onze speciale ‘kijkersring’. Hier hebben zij een geweldig uitzicht op de windtunnel.

Als ik alcohol heb gedronken, mag ik dan nog vliegen?

Nee. In de huisregels van Indoor Skydive Roosendaal staat aangegeven dat er niet gevlogen mag worden indien er alcohol of drugs genuttigd is. Dit heeft te maken met het vertraagde reactievermogen wat optreed als er verdovende middelen gebruikt zijn. Hierdoor kunnen er ongelukken gebeuren, die wij graag willen voorkomen.

Kan ik indoor skydiven als ik in het gips zit?

Mensen die in het gips zitten moeten helaas wachten tot ze hersteld zijn. De kans op het breken van het gips, raken van wanden in de tunnel of instructeur etc. maken het risico te groot. Daarnaast is er een grote kans (denk bijvoorbeeld aan been in het gips) dat er geen gewenste vlieghouding aangenomen kan worden.

Is er een mogelijkheid om op te frissen na gevlogen te hebben?

Ja. Bij Indoor Skydive Roosendaal is er mogelijkheid tot douchen. Douches bevinden zich in de kleedruimte.

Kunnen er kinderfeestjes gegeven worden bij Indoor Skydive Roosendaal?

Ja dat is zeker mogelijk. Vraag onze receptie naar de mogelijkheden of kijk bij onze KidsFly!

Kan ik mijn eigen kleding aanhouden onder de overall van Indoor Skydive Roosendaal als ik ga vliegen?

Ja. Maar wij adviseren wel om makkelijk zittende kleding, zonder kraag of capuchon aan te doen, zodat daar de overall makkelijk overheen kan. Eigen schoenen mag je meenemen maar dit mogen geen schoenen zijn met stalen neuzen / harde zolen, hakken en moeten goed vastgemaakt kunnen worden.

Ik heb een schouderblessure gehad mag ik dan vliegen?

Voor het indoor skydiven gelden bijna geen beperkingen. Heb je een schouderblessure gehad dan dien je dit voordat je gaat indoor skydiven te melden, zowel bij onze receptie als bij jouw instructeur. De instructeur zal hier uiteindelijk over beslissen en je, indien nodig, op een andere manier in de tunnel begeleiden. Zolang de betreffende beperkingen gemeld worden kunnen wij hier op de juiste manier op inspelen. Zo kan iedereen veilig indoor skydiven!

Kan ik mijn sieraden aanhouden tijdens het indoor skydiven?

Nee. Onze gasten mogen absoluut geen losse objecten bij zich hebben in de tunnel omdat we willen vermijden dat er iets door de tunnel heen vliegt wat de veiligheid van onze gasten en instructeurs kan schaden. Waardevolle spullen dien je op te bergen in de door ons gefaciliteerde gratis kluisjes. Denk hierbij ook aan zaken zoals een kunstgebit of prothese. Een bril mag je wel gewoon ophouden omdat hier een speciale beschermende bril overheen gaat. Bij het skydiven met VR gaat deze wel af, maar de VR bril is zo af te stellen dat iedereen een zuiver beeld te zien krijgt.

Kan ik ook waardebonnen kopen bij jullie?

Ja dat is mogelijk. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze receptie.

Wat zijn jullie openingstijden?

Onze Openingstijden zijn als volgt:
Maandag - Gesloten
Dinsdag 13:00 – 17:00
Woensdag 13:00 – 17:00
Donderdag 13:00 – 17:00
Vrijdag 13:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 10:00 – 17:00

Zijn de e-tickets na aankoop persoonsgebonden?

Nee hoor. Je kunt dus prima een ticket aankopen voor een jarige vriend of jouw valentijn! De ontvanger kan dan later op zijn of haar naam een reservering bij ons plaatsen.

Kan ik online een kortingscode afwaarderen?

Ben je in het bezit van een kortingsbon? Neem dan telefonisch contact op om je reservering vast te leggen.

Hoe kan ik de beschikbaarheid zien?

Vanwege de wisselende bezetting vragen wij je om hierover telefonisch contact op te nemen.

Mag/kan ik een salto maken?

Ja dat kan zeker en is natuurlijk erg gaaf om te kunnen. Echter voordat je een salto mag/kunt maken zul je eerst een stappenplan moeten volgen (Get Your Wings) die tot deze vaardigheid leid.

Indoor Skydive Roosendaal
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door cookies kunnen we onze website functioneel goed laten werken. Dit geeft voor u de beste ervaring op onze website. U kunt sommige cookies uitschakelen via de cookie instellingen aanpassen link.